Stenløse Hørecenter

Nyheder

25-05-2016   Peter Belli indgår samarbejde med fremtidens høreapparat og stiller skarpt på den hørenedsættelse, der gør hverdagen sværere for 800.000 danskere
Sanger Peter Belli har indgået samarbejde med høreapparat-producenten Signia høreapparater, der retter fokus på hørenedsættelse og hjælper den danske rocklegende med at genvinde sin fulde hørelse.

17-05-2016   AfricanHear: Kakao og lydbølger!
I Danmark anvender vi avanceret udstyr til at måle hørelsen. Sådan er det ikke i Ghana. Men man har faktisk fundet en smart måde at screene hørelsen hos ghaneserne. Det anslås det, at 2 millioner ghanesere har en ubehandlet hørenedsættelse, men de har ikke råd til at anskaffe sig et høreapparat. Derfor deltager Stenløse Hørecenter i den landsdækkende kampagne, AfriCanHear, hvor vi hjælper ghaneserne med at høre optimalt. Den uafhængige organisation HørNu anbefaler, at du udskifter dit høreapparat med et nyt, hvis det er mere end 4 år gammelt.

10-05-2016   AfriCanHear: Hjælp ghanesere med at høre optimalt!
Hvis du har en hørenedsættelse i Danmark, så kan du gennem det offentlige system få et gratis høreapparat, og dermed komme til at høre optimalt. Hvis du ønsker at gå via det private system, så vil du få et tilskud fra det offentlige system på dkk 6.388,-, så du er på denne måde sikret, at du kan komme til at høre optimalt uanset om du anvender det offentlige eller private system i Danmark. Sådan er det ikke i mange dele af Afrika! Derfor har den uafhængige danske organisation HørNu lanceret kampagnen AfriCanHear, som har til formål at samle aflagte høreapparater ind.

26-04-2016   Nyt dansk høreapparat er klar til fest
Ingeniøren har skrevet om det nye høreapparat fra Oticon, der rammer det danske marked til juni 2016.

25-04-2016   Oticons nye høreapparat fremtidssikrer William Demant Holding
Med det nye høreapparat, Oticon Opn, får brugerne intet mindre end et højteknologisk vidunder, der forventes at levere den hidtil bedste høreoplevelse fra Oticon.

09-04-2014   Oticon samler aktiviteter i Polen
Oticon's høreapparatfabrik i Thisted har varslet, at virksomheden flytter lageret fra den jyske by til Polen, og må sige farvel til 85 medarbejdere i Danmark.

27-02-2014   Danskere bag verdensnyhed til iPhone
Danske GN ReSound har netop lanceret et høreapparat, der som det første i verden af sin slags gør det muligt at lytte til musik, TV og tale i telefon trådløst via din iPhone.

25-02-2014   GN ReSound lancerer teknologisk gennembrud
ReSound LiNX er verdens første Made for iPhone høreapparater.

25-02-2014   GN ReSound klar med LiNX
Sidste år præsenterede det danske firma GN ReSound et spændende samarbejde med Apple omkring udviklingen af høreapparater som er kompatible med iOS. De er nu på vej i butikkerne ifølge GN ReSound.

25-02-2014   Resound lancerer verdens første iPhone-høreapparat
Personer, som elsker musik og bruger høreapparat, kan nu kombinere de to ting med verdens første høreapparat fremstillet specifikt til Apples produkter.

24-02-2014   GN ReSound lancerer ReSound LiNXT - verdens mest intelligente høreapparater
GN ReSound lancerer i dag et teknologisk gennembrud i høreapparatsindustrien: ReSound LiNXT og det tilsvarende Beltone FirstT - verdens første Made for iPhone høreapparater.

27-11-2013   Danskere i parløb med Apple om iPhone-høreapparat
GN Resound samarbejder med Apple om et høreapparat, der kan spille musik og tale fra iPhones. Det kommer på markedet i begyndelsen af 2014

23-10-2013   Tinnitus, alt for få behandles mener Høreforeningen
Tinnitus er ikke bare noget, man skal lære at leve med. Der er behandlingsmuligheder, men rigtig mange ved ikke, at de eksisterer. Og tilbuddene i Danmark skal også være mere synlige og tilgængelige....

29-05-2013   Disse ørepropper ødelægger din koncert
Der er flere muligheder for at beskytte dine ører, når du er til koncert. Men ikke alle ørepropper giver en lige god koncertoplevelse.

27-03-2013   Vi lader ørerne hvile ! God påske
Vi holder lukket torsdag den 29. marts til og med mandag den 1. april. Vi glæder os til at høre fra dig efter påske - du kan teste din hørelse og bestille tid på vores hjemmeside.

26-03-2013   Forskning: en løsning på "cocktailparty-effekten"
Støjen i et menneskefyldt rum kan gøre det svært at fokusere på blot en enkelt der taler. Ny forskning, der er offentliggjort i martsudgaven af Cell Press' tidskrift Neuron, viser hvordan hjernen zoomer ind på den der taler og således filtrerer alt andet snak fra.

23-03-2013   Siemens Aquaris hædret ved CES
Siemens Aquaris - Verdens første digitale, vandtætte høreapparat er modtager pris ved i International Consumer Electronics Show (CES).

19-03-2013   Migræne fordobler risikoen for pludseligt høretab
Forskere fra Taiwan har fundet et link mellem migræne og pludseligt høretab.

16-03-2013   Sådan bestiller du batterier til høreapparater efter 2. april 2013
Nu er praktikken omkring hvordan der skal bestilles batterier til høreapparater efter 2. april 2013 blevet fastlagt. Siemens har overtaget udleveringen af batterier til høreapparater.

15-03-2013   Pludseligt høretab kan være et symptom på den sjældne Creutzfeldt-Jakob sygdom
Pludseligt høretab på begge ører, kan være et symptom på den sjældne, men dødelige, sygdom Creutzfeldt-Jakobs, og der bør testes for dette hos patienter med høretab.

14-03-2013   Ny teknologi udvider frekvensen for høreapparater
De fleste høreapparater kan kun gå op til 6.000 HZ, men med nye teknologier og metoder kan man komme helt op på 12.000 Hz, skriver The Economist.

14-03-2013   Mange glemmer, de kan slå undertekster til på tv-skærmen
DR Medieforskning har undersøgt, hvad der er årsagen til klager og kritik af lyden på tv. Lydproblemer er ikke et omfattende problem blandt alle tv-seere, men en række seere har høreproblemer uden at have erkendt det, viser det sig.

08-03-2013   ReSound Control findes nu også på Google Play!
Så er ventetiden forbi - Android version af ReSound Control app er nu klar! Så nu kan du også bruge din Android smartphone til at styre dine trådløse ReSound apparater og det trådløse ReSound Unite tilbehør.

05-03-2013   Stamcellebehandling har givet døve mus hørelsen igen
Amerikanske forskere har for første gang fået et pattedyrs indre øre til at regenerere hårceller, der har givet døve mus hørelsen igen.

01-03-2013   Oticon-specialist skruer op for lydforskningen på AAU
Ligesom B&O's forskningschef Søren Bech, bliver en af Danmarks førende eksperter i høreapparater og digital signalbehandling bliver nu også deltidsprofessor på AAU.

26-02-2013   Phonak og Marvels Iron Man slår sig sammen om at bekæmpe tabuet om børn med høreapparater
Phonak har annonceret et unikt samarbejde med Marvel Custom Solutions om at lave en undervisningsplakat rettet mod børn, som fremhæver de gode ting ved at have høreapparat.

21-02-2013   Dansk team vil fjerne batterier fra høreapparater
Store danske firmaer og forskere vil have brændselsceller til at afløse de traditionelle batterier i mange elektroniske apparater og gadgets. Høreapparater er i fokus.

21-02-2013   Høreapparat: Vil du være kunde eller patient ?
Hvad er bedst, når man skal have nyt høreapparat; det private eller det offentlige? Det afhænger af, om du vil være kunde eller patient... Gratis behandling, men lang ventetid - eller god service, men stor egenbetaling. Valget mellem at få høreapparat gennem det offentlige eller private er svært, for der er fordele og ulemper ved begge systemer. Men uanset hvad du vælger, skal du stille krav og være kritisk

15-02-2013   Endnu engang nye regler for batterier til høreapparater
Amgros har for regionerne gennemført en ny udbudsrunde af licitationen til høreapparatbatterier, det kommer til at ændre nogle ting for hvordan du bestiller batterier til høreapparater efter 1.3 2013.

12-02-2013   Medicinsk forebyggelse af høretab er kommet tættere på virkeliggørelse, takket være ny testmetode
En ny metode til at teste anti-høretabsmedicin på mennesker kan få medikamentet hurtigere på apotekshylderne. Forskere fra University of Florida er nået frem til en sikker måde at skabe et midlertidigt høretab på, sådan at medicinen kan testes sikkert.

11-02-2013   Ubehandlet høretab har en negativ indvirkning på kognitive evner
Kognitive evner aftager hurtigere hos mennesker med ubehandlet høretab end hos dem med normal hørelse. Brug af høreapparater kan forebygge eller reducere kognitiv tilbagegang.

05-02-2013   Ny premium høreapparatserie - Widex Dream
Widex har opgraderet deres høreapparat portefølje ved at afløse Widex Clear med det nye Widex Dream.

29-01-2013   Oticon Get - et stærkt begrænset apparat
Overvejer du - forståeligt nok - at lade pengepungen vinde beslutningen om at hvilket høreapparat du anskaffer dig, kan du blive tilbudt et Oticon Get apparat, men læs lige her først.

28-01-2013   Nyt hørecenter på DTU Elektro
Professor Torsten Dau skal lede et nyt forskningscenter for høre- og talevidenskab på Centre of Applied Hearing Research (CAHR) på DTU Elektro.

28-01-2013   Siemens modtager Europas fineste pris for innovation
Forskere fra Siemens høreapparater fik for nylig den prestigefyldte German Future Prize, for udviklingen af et binauralt høresystem, som gør at brugeren kan samtale selv i meget støjende omgivelser.

28-01-2013   Bernafon bag-øret høreapparat har fået IP57 certifikat
Robust design og holdbarhed er en vigtig indikator for kvalitet. Oticon selskabet Bernafons bag-øret høreapparater har fået en IP57 certificering, som er en branchevurdering der viser hvor godt høreapparatet er beskyttet mod indtrængende vand og støv.

21-01-2013   Færre høreapparater havner i skuffen
Færre høreapparater havner i skuffen, efter Kommunikationscenteret er begyndt at tilbyde folk med dårlig hørelse et kontrolbesøg, det skriver DR P4 Bornholm

16-01-2013   Oticon lancerer Alta - nyt high-end høreapparat
Oticon har tirsdag den 15. januar præsenteret deres nye high-end høreapparat for investorerne i William Demant Holding, selskabet der ejer Oticon. Stenløse Hørecenter kan som autoriseret forhandler af Oticon høreapparater, og Oticon eksperter tilbyde dig Oticon Alta som de første i landet i slutningen af februar måned.

02-01-2013   Nye regler for batterier til høreapparater
Regionerne har fra 1. januar 2013 fået det samlede ansvar for udlevering af høreapparater. Det betyder ændringer for hørehæmmede - blandt andet i forbindelse med udlevering af batterier.

02-01-2013   Tosprogethed finjusterer hørelsen og øger opmærksomheden
En ny undersøgelse fra Northwestern University har fremlagt de første biologiske beviser for, at tosprogedes oplevelser med sprog finjusterer deres auditive nervesystem og hjælper dem med at bearbejde sproginput på en måde der øger deres koncentrationsevne og hukommelse.

31-12-2012   Nye regler for tilskud til høreapparater
Indtil 31 december var det kommunerne, der ydede tilskud til høreapparater til personer over 18 år, men fra 1. januar 2013 overtager regionerne denne opgave. Derudover ændres i tilskuddet til høreapparater.

23-12-2012   Ny software forbedrer lydkvaliteten for høreapparatsbrugere
Et nyt softwareprodukt udviklet af forskere fra University of Cambridge kan forbedre lydkvaliteten væsentligt for høreapparatsbrugere.

21-12-2012   Lovforslag L59 om tilskud til høreapparater er vedtaget
Folketinget har 19. december 2012 vedtaget forslag til lov om samling af høreapparatområdet i sundhedsloven og ændret tilskud til høreapparatbehandling (L 59). Loven, som træder i kraft 1. januar 2013, medfører en række ændringer på høreapparatområdet.

20-12-2012   Høreforening bakker op om omstridt lovforslag
Høreforeningen er langt mindre kritisk over for regeringens netop vedtagne ændringer på området for høreapparater end blandt andet K, V og DF. Konservative mener, at Høreforeningen er naiv.

17-12-2012   Hørebranchen fyrer og frygter
En dårlig og forhastet løsning, som vil koste fyringer og lukninger i hørebranchen og genere mange tusinde danskere, som bruger høreapparat.

13-12-2012   Høreapparater er for fagfolk
Tilpasning af høreapparater bør foretages af autoriseret personalet. Det mener TL, som forsøger at påvirke den nye lovgivning på området.

10-12-2012   For få svenskere med høretab bruger høreapparater
Ifølge en ny undersøgelse, bruger kun 39% af svenskere der er diagnosticeret med høretab høreapparat. Undersøgelsen er baseret på vurderinger af patientjournaler hos personer der har fået diagnosen sensorineuralt høretab (SNHT) i Östergötland len i Sverige

04-12-2012   Dårlig hørelse kan snart klares med en pille
Høreapparat har i mange år været eneste kur mod dårlig hørelse, men nu er nogle af verdens største medicinalvirksomheder på vej med medicin, der kan styrke hørelsen.

03-12-2012   Medicinalfirmaer får øjnene op for høremedicin
De danske høreapparatproducenter kan måske se frem til at få konkurrence fra en lidt uventet kant i fremtiden. Medicin mod nedsat hørelse vækker begejstring hos medicinalfirmaer og et enkelt høreapparatfirma.

27-11-2012   Du kan have høretab uden at vide det
Høje lyde kan give øjeblikkelig høretab. Men det kan også skade dit indre øre på en måde, som du måske først vil opdage efter noget tid. Når det er sket, er hørelsen svær at genskabe.

19-11-2012   Ubehandlet diabetes øger risikoen for høretab
Forskning viser, at kvinder der lider af diabetes og ikke modtager behandling, har større chance for at få høretab.

14-11-2012   GN investerer 12 mio. dollar i ørescannerteknologi
Ny teknologi skal erstatte silikonemodel af patientens øre.

07-11-2012   Oticon lancerer ny høreapparatfamilie ved årsskiftet
I starten af 2013 vil Oticon lancere en ny, komplet høreapparatfamilie i højprissegmentet. vil tilbyde en række helt nye audiologiske brugerfordele baseret på tredje generation af Oticons trådløse teknologiplatform.

26-10-2012   Er fuglene holdt op med at synge? ReSound Verso(TM) kan få dem tilbage...
Kom til danmarkspremiere i weekenden 2.11 til 4.11 på GN ReSounds nye premium høreapparat ReSound Verso(TM)

25-10-2012   Siemens lancerer ny chip-platform på EUHA-messen i Frankfurt
Siemens introducerer sin nyeste generation af høreapparater, der benytter BestSound Technology for første gang på den EUHA-messen i Frankfurt 2012.

24-10-2012   Phonak introducerer nye produkter på EUHA i Frankfurt
Phonak præsenterer en række nye produkter på årets EUHA-messe i Frankfurt. I den nye produktportefølje er Phonak Quest, der først og fremmest er rettet mod brug i udfordrende situationer som blæsende eller larmende omgivelser, ligesom Phonak Quest indeholder to "Speech in Wind" og "auto Stereozoom", der begge giver op til 40 pct. ekstra talegenkendelse.

24-10-2012   Phonak taber millionsag mod KL
En kendelse fra Klagenævnet for Udbud fastslår, at offentlige ordregivere har mulighed for at annullere et udbud så længe det ikke sker med en "usaglig" begrundelse.

18-10-2012   Unitron introducerer Max Super Power
Unitron annoncerede i dag Max, et nyt super power høreapparat med teknologier der er tiltænkt til behovene for brugere med svære til meget svære høretab.

16-10-2012   Hørehæmmede har større risiko for at falde
En ny undersøgelse viser, at selv mildt høretab tredobler risikoen for problemer med gang og balance.

08-10-2012   Forskere advarer mod billige høreapparater
Ifølge amerikanske forskere, kan meget billige høreapparater være en ringe hjælp til høretab og i værste fald være direkte skadelige for hørelsen.

04-10-2012   Migræne øger risikoen for høretab
Personer der lider af migræne har en forhøjet risiko for at udvikle høretab, ifølge en ny undersøgelse.

02-10-2012   Tre ud af fire høreapparatbrugere har en forbedret hørekvalitet
En undersøgelse viser, at høreapparater forbedrer kvaliteten af hørelsen hos næsten tre fjerdele af høreapparatbrugerne der deltog i undersøgelsen. Kun én ud af fem af deltagerne med høreproblemer brugte høreapparat.

26-09-2012   Oticon indstiller Intiga som kandidat til Produktprisen 2012
Intiga bør vinde Designprisen, idet Oticon har formået at kombinere den nyeste audiologi og teknologi med en særlig god forståelse for brugerens særlige behov og en funktionel, raffineret designløsning, mener Oticons ingeniører.

24-09-2012   GN Resound lancerer en ny premium høreapparatserie, Resound Verso
ReSound Verso er det første høreapparat nogensinde, der leverer både direkte trådløs streaming af lyd og øre-til-øre forbindelse baseret på 2,4 GHz teknologi. ReSound Versos øre-til-øre forbindelse er baseret på Binaural Fusion og tager øre-til-øre forbindelse til et nyt niveau med betydelige fordele for høreapparatsbrugere.

13-09-2012   Rotteforsøg skaber håb for behandling af døvhed
Britiske forskere har genskabt hørelsen hos rotter med stamcelleforskning. Et stort skridt mod at kurere døvhed hos mennesker, mener de.

31-08-2012   Widex lancerer Menu - fleksibelt høreapparat
Widex har valgt at introducere, deres nye Widex Menu på det danske marked, selvom basis apparatet egentlig ikke var tiltænkt det danske marked. Årsagen skal formodentligt findes i den varslede tilskudsnedsættelse på høreapparater.

22-08-2012   Brug af iPod eller anden MP3 afspiller under transport kan give høretab
Byboere bruger ofte offentlige transportmidler når de skal rundt og trafikken kan skabe skadelig støj, der kan øge risikoen for høreskader. Men at lytte til iPod eller MP3 afspillere undervejs, kan være lige så skadelige for din hørelse.

31-07-2012   Dårlig lyd belaster hørelsen mest
3 ud af 10 af de musikere, der deltog i Politikens spørgeundersøgelse, som MUSIKERENS e-NYT i juni henviste til, mener, at dårlig musik skader hørelsen mest.

14-06-2012   Widex vinder stor europæisk patentpris
Widex har netop vundet den prestigefyldte patentpris ved European Inventor Award 2012.

31-05-2012   Widex først med global vind-certificering
Som den første virksomhed i verden får den danske høreapparats-producent Widex tildelt det nye, globale certifikat WindMade. Certifikatet gives til virksomheder, som kan dokumentere at mindst en fjerdedel af energiforbruget kommer fra klimavenlig vindenergi.

25-05-2012   Høreapparater er ekstremt vigtige for den hørehæmmede i sociale aktiviteter
87,7% af dem der bruger høreapparat siger, at deres høreapparat er vigtigt når de deltager i sociale aktiviteter. Helt op til 71% siger at deres høreapparat er ekstremt vigtige.

16-05-2012   De fleste briter kan ikke høre Tv'et ordentligt
En britisk undersøgelse viser, at næsten tre ud af fire har problemer med at forstå tale, når de ser TV.

11-05-2012   Widex i-øret høreapparat teknologi nomineret til patentpris.
Den danske høreapparatproducent Widex er blevet nomineret til European Inventor Award 2012 for deres 3D-printopfindelse, der har revolutioneret måden at lave høreapparater på.

09-05-2012   Høretab - en stor sundhedsbyrde, men meget lidt forskning
Høretab påvirker flere og flere mennesker. I 2031 vil 14,5 millioner briter være ramt. WHO siger, at høretab vil blive en af de ti største sygdomsbyrder i mange lande og få stor social og økonomisk indflydelse. Trods dette, bliver der brugt 40 gange mindre, per ramte person, i forskningen af hørelse som i hertekarsygdomme.

02-05-2012   Hørelse har høj prioritet - men ikke høreprøver
En amerikansk undersøgelse viser, at tre ud af fire siger at deres hørelse er vigtig, men mange mennesker får alligevel ikke deres hørelse testet.

19-04-2012   Høretab er den sjette dyreste helbredstilstand
Høretab koster Holland næsten en milliard Euro årligt. Dette viser en rapport fra University Medical Center i Groningen, Holland.

17-04-2006   LBH skifter navn til Høreforeningen
Landsforeningen for bedre hørelse skifter navn til Høreforeningen - læs mere her...

17-09-2003   Nyt hørecenter indviet
Fredag den 3. oktober 2003 blev det nye Center for Anvendt Høreforskning officielt indviet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby.

Stenløse Hørecenter Egedal Centret 76K, 1. sal 3660 Stenløse  Tlf.: 47 17 07 97  E-mail: info@slhc.dk
 

Følg os

Facebook Youtube LinkedIn Twitter Image Map
 • Stenløse Hørecenter

   

  Vi er eksperter i hørelsen samt autoriseret forhandler af Oticon, Phonak, Siemens, Resound og Widex høreapparater. Godkendt af Sundhedsstyrelsen.

 •  
 • Seneste nyt fra SLHC

  25. maj 2016
  Peter Belli indgår samarbejde me...

  Sanger Peter Belli har indgået samarbejde med høreapparat-producenten Signia hø...

 •  
 • Seneste nyt om hørelse

 •  
 •